Wie zijn de Scouts?

Scouts ontdekken samen met de staf de wereld om hun heen in binnen- en buitenland. Bij de scouts kun je van alles beleven. Denk hierbij bijv. aan het bouwen van een vlot van hout en touwen, een week op kamp in het buitenland, koken op kampvuur, pionieren, hiken, sport en spel enz.. Scouts werken samen in groepjes die we patrouilles noemen en onder leiding staan van een patrouilleleider. Samenwerken is erg belangrijk, want op zomerkamp moet je een hele week samen leven, dus zelf koken, zelf tent opbouwen en nog veel meer. voor iedere scout zit er wel wat interessants bij.

Wil je meer te weten komen? Kom dan maar eens een keer een kijkje nemen op onze opkomst.

32 Miljoen

Alle Scouts dragen een blauwe spijker broek (die niet zo makkelijk kapot gaat), een kaki blouse en de blauw gele das.

Zo kunnen alle Scouts uit de hele wereld elkaar herkennen. Wist je dat dit er wel 32 miljoen zijn?

Kampen

Een aantal keren per jaar gaan we op kamp met de groep. Twee ervan zijn het zomerkamp en de RSW. Het zomerkamp is altijd de eerste week van de lagere school vakantie. We kamperen een week lang op verschillende lokatie’s in het binnen- en buitenland.

De RSW (Regio Scouts Wedstrijden) is een weekend waarin verschillende groepen met elkaar de strijd aan zullen gaan om de beste patrouille van het district te worden . Dit wordt gemeten met een aantal scouting activiteiten . De winnaars zullen op de LSW (Landelijke Scouts Wedstrijden) gaan strijden om de beste patrouille te worden van het land .Natuurlijk staat plezier voorop.