DE WELPEN

Het Jungleboekverhaal:

De welpen beleven hun avonturen in de jungle. Hieronder in het kort het jungleboekverhaal:

Mowgli wordt door zijn ouders achter gelaten in het bos en wordt opgevoed door moederwolf Raksha en vaderwolf Rama. Tijger Shere Khan vindt Mowgli een gevaar voor de jungle en wil hem uit het bos jagen.

Panter Bagheera en beer Baloe moeten Mowgli terug brengen naar het mensendorp. Onderweg beleeft Mowgli verschillende avonturen met Lowi de Apenkoning, Hathi de kolonel van de Olifanten en Kaa de Slang.

Opkomsttijden:

De welpen komen iedere zaterdag (behalve in de vakantie) bij elkaar van 10 tot 12.

Afwijkende opkomsttijden zoals gezamelijk opkomsten met andere groepen of speltakken, wordt altijd van te voren aangegeven met een brief.

Blouse en insignes:

De welpen dragen een groene blouse, groene pet en de groepsdas.

De groepsdas is geel met blauw. Op de groene pet zit een wolvenkop.

Op de groene blouse zijn verschillende insignes te vinden.

Zoals: - welpeninsigne: hiermee verschillen we van de andere leeftijdsspeltakken zoals de Dolfijnen

- Scouting Nederland: als je dan eens in het buitenland komt kan men daar aan zien dat je uit Nederland komt

- naamplaatje: elke scoutinggroep heeft zijn/haar eigen naamplaatje met de naam van de scoutinggroep en meestal

ook de plaats

- Jungle- insignes: deze krijg je elk jaar als je mee doet aan de jungle-dag (hier later meer over)

- de ronde vaardigheids insignes: deze insignes verdienen de welpen door opdrachten uit te voeren die verbonden zijn aan een thema

zoals: veiling en gezond, internationaal, samenleving, identiteit, buitenleven, expressie, sport en spel en uitdagende scoutingtechnieken.

Het programma:

Het programma van de welpen is erg afwisselend. Het programma kan variëren van een spel in het bos tot kampvuur met broodjes, van knutselen tot scoutingvaardigheden, van spellen op het voetbalveld tot apekooien. Vaste onderdelen die elk seizoen terug komen zijn de insignes en de jachtgebieden. Tijdens een jachtgebiedopkomst spelen we spellen die te maken hebben met de dingen die de jungledieren doen, eten of hoe ze er uit zien,maar het kan ook zijn dat we spellen spelen over leefomgeving van de jungledieren. Een voorbeeld: Baloe de beer: houdt van lekker eten (eten koken, eten zoeken), Bagheera houdt van sluipen (sluipspellen) en zo zijn er nog veel meer.

Jungle-dag:

Ieder jaar organiseren de leiding van scoutinggroepen uit onze regio een leuke dag met een themaverhaal er in.

Op deze dag komen alle Welpen ( Dolfijnen heeft onze regio niet) van onze regio bij elkaar om samen dingen te leren, te ervaren, maar bovenal om te spelen.

Aan het eind van zo'n dag worden er insignes uitgedeeld aan alle kinderen en leiding die er op die dag aanwezig was.

Thema's die we de afgelopen jaren gehad hebben zijn onder andere:

- Spelen in het water

Zomerkampen:

Onze zomerkamp is elke jaar tijdens de Hemelvaartsvakantie. We gaan dan meestal 2 of 3 nachten overnachten bij een andere scoutinggroep in de regio.

Aan het zomerkamp zit elke keer een ander thema verbonden. Deze thema's hebben we afgelopen jaren gehad:

- Wehl got talent

- Jungle boek

De leiding:

De leiding van de welpen hebben een naam uit het Jungleboek verhaal. Op dit moment hebben we Baloe ( de sterke beer) en Akela.

Op dit moment zijn we bezig om ons leidingteam uit te bereiden, ben je 17 jaar of ouder en wil je ons team komen versterken, mail of bel de Akela.

Mocht je zin hebben om een keer te komen kijken stuur dan een mail naar de Akela of neem telefonisch contact met hem op.